banner top 630
A+ A A-

Hashtag 1Iako mu je osnovna svrha povezivati i grupirati informacije o istom pojmu, pa ga zato možemo nazvati i pojmovnom povezicom, hashtag se sve više počeo koristiti izvan samih društvenih mreža pa i interneta!

Već neko vrijeme pojmove označene s hashtagom možemo vidjeti na odjeći, na naslovnicama knjiga, na promo materijalima, u imenima kampanja koje nisu u osnovi vezane za društvene mreže, itd.

Razlog tome mogao bi biti višeslojni i vrlo vjerojatno je samo još jedan od dokaza da su društvene mreže potpuno preuzele svijet u smislu komuniciranja a samim time i reklamiranja ali i javnog polemiziranja. No, hashtag, micanjem iz njegovog primarnog okruženja – interneta odnosno društvenih mreža, počinje dobivati i drugačiji značaj.

Do sad smo uz pomoć hashtaga (oznake za grupiranje informacija o određenom pojmu) mogli lakše pretraživati sve što je ikada, igdje i od strane bilo koga objavljeno na određenu temu koja nas zanima.

Činili smo to prvenstveno na Twitteru i na Instagramu ali od nedavno tu mogućnost imamo i na Facebooku. No izmicanjem hashtaga iz društvenih medija i korištenjem istoga na vizualima, odjeći, knjigama na koje ili ne možemo kliknuti ili i kad kliknemo se ne događa ništa i ne povezuje nas s drugim informacijama o određenom pojmu – hashtag zapravo postaje sredstvo kojim se komunicira naredba! Komunikator, odnosno onaj koji nam nešto poručuje i pritom koristi hashtag, zapravo nam na vrlo ne-suptilan način govori: uključite se u ovo odmah i dijelite to na društvenim mrežama!

S jedne strane daje nam na važnosti jer se možemo lako povezati i putem svojih kanala na društvenim mrežama komunicirati o istom pojmu, pa na neki način i krojiti sudbinu određenog proizvoda ili akcije. S druge strane koristi nas direktno jer upravo zbog mogućnosti da se povežemo s određenom kampanjom koja koristi hashtag automatski postajemo jednim od konzumenata.

Kao i sa svakim trendom kojem se dogodi prekomjerno pa i nepotrebno korištenje možemo očekeivati skori pad popularnosti hashtagova ali do tada će se sigurno izmisliti već nešto novo.

Ako ste sve ovo već negdje znali, ali mislite da ne znate dovoljno o Facebooku, o načinu na koji funkcionira, o tome kakve trebaju biti objave i sadržaj na vašoj Facebook stranici ili možda o Facebook oglašavanju.. javite se nama! Uštedit ćemo vam vrijeme i učiniti sve umjesto vas.

Bookmaker betfair Bonus review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Germany bookmaker b.artbetting.de review by ArtBetting.de

Bookmaker Greece BET365 review by ArtBetting.gr

Back to top