banner top 630
A+ A A-

Pokretanje portala www.rijeka-klik.hr

novi frajer u graduDosta o meni, pričajmo malo o mom autu... :)
Tako bi otprilike mogla glasiti priča o "novom frajeru u grad
u"...
Ne bi htjeli da ovaj tekst ispadne samohvala, već ćemo pokušati objektivno prikazati proces kreiranja marketinške kampanje za jedan sasvim nov, virtualan, a opet poznat proizvod - gradski internet portal. Od samih začetaka pa do zrele faze.

Tvrtka KLIK marketing odlučila je nakon analize tržišta započeti projekt internet portala koji je trebao popuniti evidentno upražnjen prostor nastao smanjenjem aktivnosti postojećih internet portala u gradu Rijeci.
Uz navedeno, htjeli smo uvesti i nekoliko novosti koje do tada nisu bile dovoljno zastupljene ili se nisu dovoljno afirmirale - postavljanje na noge komercijalnog internet portala koji će imati dovoljno interesantnih tema kako bi zainteresirali široku publiku. Uz sve to glavni cilj nam je bio - jednostavnost internet portala te obuhvaćanje i "internetski slabije pismenih" sugrađana kako bi maksimalno proširili potencijalnu publiku.

Nakon što smo definirali glavne smjernice, počeli smo razmišljati o tome na koji bi način potencijalni posjetitelji portala najbolje mogli prepoznati portal, identificirati se sa istim, te na koji način bi se www.rijeka-klik.hr mogao osjetno izdvojiti od konkurencije kako se ne bi utopili u sivilu postojećih internet portala. Analizom potreba potencijalnih posjetitelja došli smo do zaključka kako se ljudi najbolje poistovjećuju sa osobom. Kako se ovdje radilo o virtualnom proizvodu, mi smo tako kreirali i virtualnu osobu koja je trebala predstavljati portal.

primitivni frajerPrve ideje o toj virtualnoj osobi bile su da ona šokira, i poluči zanimanje. Tako su i prve verzije tog lika bile dosta "primitivne", kreirali smo lik koji apsolutno ne pripada urbanom identitetu grada na Rječini, i onda smo ga još nazvali "frajer" kako bi mu dodatno dali na važnosti. Nakon prvotnih ideja i drugog kruga analize tržišta, frajera smo malo ušminkali i prilagodili na način da zahvati široku ciljanu publiku, od 7 do 77.

Nakon što smo definirali "predstavnika", počeli smo razmišljati o načinima prezentacije samog portala. Došli smo do vrlo jednostavnog zaključka, postoje dva puta - spori i brzi. Većina internet portala odabrala je ovaj prvi način - mirno pokretanje portala bez velike pompe te postepeno građenje svoje pozicije u medijskom prostoru Rijeke. Naša je procijena bila da u uvjetima koji su vladali na tržištu početkom 2011. godine takav način pristupa tržištu jednostavno nije dovoljan, te smo se odlučili za - šok kampanju! I uspjeli smo u tome! :)

b1 plakatiSedam dana prije pokretanja portala čitav grad je osvanuo obljepljen stotinama jumbo i B1 plakata sa jednostavnim pitanjem: "Tko je novi frajer u gradu?". Studenti su po Korzu podijelili 10.000 letaka A6 sa istim pitanjem...
Takav način pristupa tržištu nije mogao ostati nezamijećen i ubrzo se počelo po riječkim kafićim pričati o novom frajeru... "To Vam je nova mobilna mreža..., novi auto..., nova promocija poznatog gaziranog pića",... i tako unedogled. Svatko je imao svoju verziju priče...

Nedoumica je trajala sedam dana i onda je ispod pitanja "Tko je novi frajer u gradu?" na svim plakatima osvanula pasica s linkom www.rijeka-klik.hr, a studenti su opet prošetali Korzom s novim letcima na kojima je stajalo jednostavno pitanje i kratak odgovor. Mnogima je već bilo jasnije, ali i dalje im nije bilo u potpunosti jasno o čemu se tu radi. Pitanja i komentari koji su se ostavljali tih dana na internet stranici, koja je odbrojavala sate i minute do pokretanja, davali su nam potvrdu da smo uspjeli zaintrigirati potencijalnu publiku.
rijeka klik web odbrojavanje

I onda je, četrnaest dana od početne teaser kampanje, nakon što je brojač došao na nulu, i nakon što smo još jednom prelijepili sve plakate u gradu i pokazali frajera, podijelili novih 10.000 letaka, omogućili slikanje na Korzu s "kartonskim frajerom",... pušten u pogon danas vodeći poslovno-informativni internet portal u gradu Rijeci.
frajer jumbo plakat

Upravo to što smo se odlučili za intrigantnu marketinšku kampanju, koristeći sve raspoložive marketinške tehnike i medije, omogućilo nam je da već u prvom mjesecu uspostavimo poslovnu suradnju sa više od stotinu poslovnih subjekata koji su postali zadovoljni korisnici naših usluga, a mi smo postavili tvrtku na zdrave temelje već u prvom mjesecu poslovanja. I na to smo iznimno ponosni!

Marketinške aktivnosti su se i nakon tog početnog "udara" nastavile, ali ovaj put ciljano, pametno ulažući sredstva u određene aktivnosti koje su nam omogućile da zahvatimo široku publiku, a opet se svakoj od njih obratimo i na osobnom nivou.

kontaktKontaktirajte nas bez obaveza, sa zadovoljstvom ćemo svakome uživo, uz više detalja, još jednom ispričati cijelu priču o upravljanju marketinškim kampanjama Rijeka Klik internet portala!

Bookmaker betfair Bonus review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Germany bookmaker b.artbetting.de review by ArtBetting.de

Bookmaker Greece BET365 review by ArtBetting.gr

Back to top