banner top 630
A+ A A-

Community management

drustveneDruštvene mreže (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn...), popularni alati za privatnu online komunikaciju i druženje sve više postaju sredstvo direktne komunikacije između poduzetnika i njihovih postojećih i potencijalnih klijenata - instrumenti korisničke podrške.

Mnogi još uvijek zanemaruju ovaj vid komunikacije, ili ga potpuno pogrešno koriste. To vam je kao da, otprilike, pokupite prvog klinca sa ulice i dozvolite mu da se javlja na centrali u Vašoj tvrtki. Vjerojatno će se javiti (iako možda ne baš svaki put), ali će sigurno puno puta pogrešno prespojiti poziv, a postoji mogućnost i da mu komunikacija sa osjetljivim klijentom neće biti prikladna. Koliko štete bi takav razvoj događaja mogao napraviti Vašem poslovanju? Zašto mislite da su društvene mreže drugačije?

Društvene mreže, kao direktni kanal komunikacije, iza kojeg k tome ostaje i pisani trag, izuzetno je osjetljiv na svaki "trenutak istine" u kontaktu sa korisnicima Vaših usluga. S toga, prepustite ovaj kanal komunikacije profesionalcima koji će pravovremeno i ispravno odgovoriti na sve upite Vaših klijenata u terminu od 08.00 do 23.00 sati, te Vas obavijestiti o ishodu istog.

Cijena usluge upravljanja Facebook stranicama (ili nekom drugom društvenom mrežom) ovisi prvenstveno o Vašim željama i broju dogovorenih aktivnosti, a kreće se već od 500,oo kn mjesečno za 2 - 3 objave tjedno i monitoriranje facebook stranice. Za više društvenih mreža istog klijenta / brenda u mogućnosti smo odobriti dodatne rabate.

kontaktSlobodno nas kontaktirajte za više detalja, te konzultaciju bez obaveza.

 

Bookmaker betfair Bonus review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker bet365 review by ArtBetting.co.uk

Germany bookmaker b.artbetting.de review by ArtBetting.de

Bookmaker Greece BET365 review by ArtBetting.gr

Back to top